Այս չափաբաժնից ստացվում է մեկ հատ մեծ գաթա,կարող եք նախորոք խմորը բաժանել երկու մասի նոր պատրաստել գաթաները,այդ դեպքում կստանաք 2 միջին չափի գաթա😍
Բաղադրիչները
Ալյուր 800 գր
Աղ մի փոքր
Սոդա 1 թ.գ
Փխրեցուցիչ 0,5 թ.գ
Մարգարին կամ կարագ 250 գր
Ձու 2 հատ և 1 ձվի սպիտակուց
Մածուն կամ թթվասեր 250 գր
Շաքարավազ 2 ճ/գ
1 ձվի դեղնուց
Հալած կարագ խմորի վրա քսելու համար
Խորիզ
Բուսայուղ 80 մլ
Շաքարավազ 1 բաժակ ( բաժակի չափը 300մլ)
Ալյուր 1,5 բաժակ ( բաժակի չափը 300մլ)
Վանիլին
Կոնյակ 2 ճ/գ