Ինչպե՞ս ձուկը ճիշտ պատրաստել

Եթե ցանկանում եք ձուկը տապակել կամ ձկան ֆարշ պատրաստել, ապա պետք է օգտագործել միայն բուսական յուղ:

 

Աղալու կամ շոգեխաշելու համար ավելի հարմար է վերցնել մանր ձկներ, քանի որ դրանց ոսկորներն ավելի փափուկ են, ավելի լավ են ներծծվում մսի մեջ և արդյունքում՝ ուտեստն ավելի հյութալի է ստացվում:

 

Ձուկը չի կարելի եփել ուժեղ եռացող ջրում: Որպեսզի այն պահպանի իր բոլոր օգտակար հատկանիշները եւ համեղ ստացվի, հարկավոր է եփել գոլորշու վրա, կամ ծայրահեղ դեպքում` շատ քիչ քանակությամբ եռացող ջրում:

 

Ձուկը շատ համեղ կստացվի, եթե այն նախապես թողնեք հետևյալ բաղադրությունն ունեցող եփուկի մեջ՝

 

20գ մանր կտրատած գազար

20գ մանր կտրատած սոխ

10-ական գրամ մաղադանոս ու նեխուր

աղը

3-4 դափնու տերև

8-10 հատ գնդիկավոր պղպեղ։

Եփել 10-15 րոպե:

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Megainfo.am