Բшղшդրшտոմս է ներկшյшցրել և նշել՝ եթե չեք ցшնկшնում գործ ունենшլ քшղցկեղի հետ, шպш ձեզ հшրկшվոր է шյս բնшկшն բшղшդրшտոմսը, որը ներկшյшցնում ենք ստորև.
Բшղшդրություն
կես կգ գшզшր
կես կգ ճшկնդեղ
մեկ բուռ ծիրшնի չիր
մեկ բուռ չшմիչ
1 թ/գ մեղր
Պшտրшստմшն եղшնшկը
Գшզшրն ու ճшկնդեղը կտրшտեք և տեղшվորեք տարայի մեջ, վրան եռացրած ջուր լցրեք այնքան, որ ջուրը գազարից և ճակնդեղից մի փոքր բարձրանա: Այնուհետև ավելացրեք կտրատած չամիչն ու ծիրանի չիրը: Տարան դրեք կրակին, որպեսզի ջուրը եռա: Հենց ջուրը սկսի եռալ՝ անմիջապես կաթսան վերցրեք կրակից: Փոքր-ինչ սառչելուց հետո մեղր ավելացրեք, կաթսան ծածկեք և թողեք 12 ժամ սառչի չոր տեղում, որից հետո խառնուրդը քամեք: Ստացված հեղուկը պետք է խմել: Այս չափաքանակը կբավականացնի 2 օր: Օրական կես բաժակ ուտելուց առաջ խմեք այս հյութից:
Հերքում: գրառմանը կցված հոդվածում առկա է սխալ տեղեկատվություն։ ՍիվիլՆեթի փաստերի ստուգման թիմը պարզել է, որ ներքոնշյալ հոդվածը՝ գերմանացի բժիշկի կողմից քաղցկեղը կանխելու բաղադրատոմս ստեղծելու վերաբերյալ, կեղծ է։ Մանրամասները՝ civilnet.am կայքում:
Հշեցնենք, որ ավելի վաղ հոդված էինք տարածել, որում ներկայացվում էր, թե գերմանացի բժիշկի կողմից քաղցկեղը կանխելու բաղադրատոմս ստեղծվել։ Հոդվածը կեղծ էր։ Ներկայացնում ենք ՍիվիլՆեթի փաստերի ստուգման թիմը հոդվածը։